"Meşhur" Mantar Çorbam :)

Selamlar,

Aile arasında nereye gitsem herkes bana çorba yaptırıyor. :) Birkaç çorba tarifi var ki hem pek severim, hem yiyenler pek sever. Bunlardan biri de bu "meşhur" mantar çorbası... Esasen çorbalara aşina olanlar için pek ekstrem bir tarifi yok ama özellikle bilmeyenler için mutlaka denemenizi öneriyorum, zira nefis oluyor.

Malzemeler
400-450 gram mantar
1 büyük soğan
2 kupa süt
2 çorba kaşığı un
2-3 kupa sıcak su
Sıvı yağ, tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Öncelikle tencerede 2-3 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırıp bir iri soğanı yemeklik doğrayıp biraz çevirelim. Bu esnada mantarlarımızı temizleyip ufak ufak doğradıktan sonra soğanlara ekleyip sularını salmalarını bekleyelim.


Mantarları ilk eklediğimizde ben tuzu da ekleyerek kapağını kapatıyorum. Mantarlar ölünce kapağı açıp iyice suyunu çekmesini bekliyorum 1 yemek kaşığı tereyağını ekledikten ve yağ eridikten sonra 2 yemek kaşığı un ekliyorum. Dendiği üzere unun kokusu çıkana dek biraz karıştırıp 2 kupa süt ekliyorum. Sütün sıcak olması şart değil, yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyelim yeter. Ardından birkaç dakika kaynamaya bırakıyorum.


 Bu arada benim kullandığım kupa böyle, bir su bardağından birazcık fazla.


Ardından 2 ila 3 kupa sıcak suyu üzerine ekleyip birkaç dakika daha pişmeye bırakıyorum. Son adım olarak ise çorbayı güzelce el blendırından geçiriyorum.


En son da karabiber ve kırmızı biber ekliyorum. Özellikle kırmızı biber bu çorbaya çok yakışıyor, mantarla yapılan en güzel yemeklerden biri... Tavsiyelerimle.

Melis

Yorumlar

Popüler Yayınlar