Amsterdam'ın Meşhur Krepçisi: De Carrousel

Malum, Hollandalıların bir 'mutfağı' yok sayılır. Genelde patates başta olmak üzere ne bulsalar ya ezip ya kızartıp yerler desek yeri. Lakin bu demek değil ki buralarda lezzetli şeyler yiyemezsiniz; mesela pancake, yani krep konusunda oldukça başarılılar. (Bu arada, pannenkoek yazıp "panıkuuk" okursanız, Hollandaca krep demiş bulunursunuz.)

Çok önce tam şurada bahsetmiştim mesela, poffertjes isimli minik krepleri adeta dünyaca ünlüdür. İşte efendim, buradan doğru Hollanda sınırları içerisinde çok başarılı krepçiler bulmanız mümkün. Evet, burada "krepçi" diye bir şey var dolayısıyla. Bunlardan en meşhurlarından birini, Amsterdam'ın gözde mekanı De Carrousel'i anlatacağım bugün.

De Carrousel, meşhur Heineken Experience binasının hemen yanı başında, çimenler üzerinde kendine has yapısıyla geçerken mutlaka dikkatinizi çekecek bir yer. 

 


Makinem yanımda olmadığı için süper fotoğraflar çıkmadı ama, burayı da mutlaka çekmek istedim. İçeride çok rahat ve sıcacık bir hava var. Gideceğiniz zamana da bağlı tabii ama, öyle turist dolu bir yer değil devamlı. Lokallerin de sıkça tercih ettiği, hoş sohbetli Hollandalı çalışanların olduğu bir mekan diyebilirim.


Ve elbette evinizin Melerence'si sizler için menüden birkaç kare de aldı sayın okurcuğum. Burada krep fiyatları...


Burada kahveler...


Burada da biralar. 
Bu arada Heineken'e çoğu Hollanda'nın burun kıvırdığını biliyor muydunuz? Fazla ünlü olmuş orta seviye bir biraymış, çok daha iyileri varmışmış diyorlar genelde.


Ama ben seviyorum cınım. :)
Şu arkadaki ufak plastik şişe de hemen her yerde göreceğiniz pudra şekeri. Yanındaki büyük şişe ise pancake sosu. Bu tarz yapay soslardan milyon çeşit üretiyorlar ve sıkça kullanıyorlar Hollanda'da. 


Misal en çok yakışanlardan biri, çikolata ve çilek. Kooocaman bir tabakta, kooocaman bir krep geliyor karşınıza. 


Bu tabağın üzerinde gördüğünüz kremaya gelirsek, hayatımda Hollanda kadar krema kullanan bir ülke görmedim. "Slaagroom" dedikleri kremayı her yerde kullanıyorlar; dondurmanın üzerine sıkan mı dersin, direkt slagroom dondurması yapan mı dersin, adeta çok önemli bir değeri ülkenin.


*

Yolunuz Amsterdam'a düşer de tatlı bir şeyler yiyelim, ama şöyle lokal de olsun derseniz, De Carrousel'e uğrayabilirsiniz. Bu arada krep dışında fast food tarzı şeyler de yapıyorlar. 

Artık Amsterdam'dan daha çok mekan önerisi yazacağım galiba, birkaç haftadır güzel yerler toparladım sizler için canım okur. Benzer konuları etiketlerden aratabilirsiniz. Yakında bu konuya dair de görüşmek üzere diyelim...

Hoşça, mutluca kalın.

Melis

Yorumlar

Popüler Yayınlar