Hollanda: Zwolle IKEA'da Yemek

IKEA'yı seviyoruz.

Her ne kadar 10 kişiden 7'sinin evinde aynı parçalara rastlasak da, IKEA'yı özellikle yemekleri için sevmeye devam ediyoruz. :) Şaka bir yana, güzel bir ruh yakalamayı başaran nadir isimler bu İsveç markası. Öyle ki hiçbir şey almayacak olsanız bile girip gezmesi dahi mutlu ediyor; nispeten uygun fiyatları ve leziz yemekleri ise bir diğer sebep ziyaret etmek için. Biz de kalktık, Hollanda'nın Zwolle şehrindeki IKEA'da meşhur İsveç köftesini tattık, biraz da etrafa baktık, farklılıkları inceledik. 

Bakalım ne var ne yok buralarda...



Birçok ülkede olan bir markanın, o ülkeye uyarlama yanlarını görmek pek mutlu edici benim için. Ama "HEJ!" hiç değişmiyor. :)


Yemek alanı alıştığımızdan çok farklı değil; ferah ve güzel görünüyor her şey. Bu arada Koukhs ile o kadaaar açız ki, bir önce ne var ne yok görmek istiyoruz.


Bu sıcak çikolata olayları burada çok meşhur. Yanında ise taze nane ve bir ufak paket bal konulmuş bardaklar var, nane çayı için.


Taze, enteresan meyveler ve meyve suları görmek de mümkün.


Gelelim ana yemeğe...
İsveç köftesinin fiyatı 5.49 euro burada. Yanında bu börülcemsi (?) sebzeler ile servis ediliyor ve müthiş lezzetli.


 Ama ben daha farklı şeyler istiyorum derseniz...


 Hollandalılar bu tatlı işinden iyi anlıyor; en meşhur tatlıları olan appeltaart, yani elmalı tart tam aşağıdaki. Geleneklere göre üzerine krema sıkıp yerler ve bu yüzden tartların yanında ufak kutularda krema da bulunuyor.


 Şu soldaki güzellik "appelflapen". Elmalı, şekerli, çıtır çıtır bir tatlı. O kadar güzel kiii... Favori Dutch tatlarımdan biri. Bu arada hala Türkiye'ye pek yerleşememiş olan donut olayı burada pek sıradan, bkz. fiyatı sadece 50 cent.


Ve mutlu son öhöm. :) Çok lezzetli bir tabak, IKEA'nın hoş ortamında, 5.49 euro karşılığında sizin oluyor böylece.


Ve son dokunuş, hemen her Hollandalının büyükannelerinin elinden yiyerek büyüdüğü appeltaart ile oluyor. Buraya gelmişken mutlaka Dutch Style Appeltaart'ı tatmalı.



Yine gideceğiz bence. :)

*

Yorumlar

Popüler Yayınlar