Yaralı Kuş

İş yerinden birkaç arkadaş yaralı bir kuş bulmuş. Dünden beri tüm ilgi kırlangıç olduğunu sandığım miniğin üzerinde; bir de nasıl yavru! O kadar küçük ve güzel bir şey ki. Dün veterinere götürdüler, büyük ihtimalle yuvasından, annesinin yanından düştü.
Sabah bebe bisküvisi ve yumurta sarısını karıştırıp mama hazırlamışlar, şırınga ile yediriyorlardı. Önce zorla açtı ağzını, sonra hoşuna gitmiş olacak ki o annesinin ağzından yemek yiyen kuşların olduğu meşhur sahnedeki gibi iştahla açtı minicik gagasını. 

Kuşcağız prodüksiyon odasında duruyor, orası da dışı camlı bir oda. Oradan geçerken bir baktım, koydukları kutudan kafayı uzatmış oturuyor orada sakin sakin. :) Aldım kutunun içine koydum tekrar. 
İlk geldiği hale göre çok daha canlanmış ve iyi görünüyor. Ama yine de mutsuzca ve kafası karışık olduğu belli. Öyle de güzel ötüyor ki arada. Tam bahar sabahına yakışan bir melodiyle. Özgürlük ne önemli şey... Sağlık gibi bir şey. Yakında uçacak, arkadaşlarının yanına gideceksin Sarı, biraz daha sabır. Sabrederken çekilen acı, sonrasında gelecek güzel günlere değecek.

*



Yorumlar

  1. Owww çok kötü, çok fazla yanına gitmeyin, ürkütmemeye dikkat edin, ele de fazla almamak gerek, eğer kuş biraz iyileşir dışarı salmak istemezseniz alabilirim kuşu, tabi kırlangıç olmaması şartıyla :))

    YanıtlaSil
  2. Bu tür olaylarla o kadar sık karşılaştım ki yaşatabildiklerim de oldu kaybettiklerim de. Bildiğim şey kararında beslemek, sıcak tutmak ve çok fazla dokunmamak. Umarım maviye kanat açar minik.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar