İzlemeli: The Lobster

Son zamanlarda en keyif alarak izlediğim filmlerden biri oldu The Lobster.

Filmin yönetmeni genç Yunan Yönetmen Yorgos Lanthimos. 
2009 yılına ait "Kynodontas" filmiyle yıldızı parlayan Lanthimos, distopik bir hikaye ile buluşturuyor bizi The Lobster'da. Filmin IMDb puanı ise 7.3.

Yalnız insanların bir otele götürülüp, buradan 45 gün içinde kendine uyan bir eş bulması; bulamayanların kendi seçeceği bir hayvana dönüştürülerek ormana bırakılması sistemi var bu distopik dünyada. Filmdeki ana karakterimiz ise bir "lobster", yani ıstakoz olmak istiyor; otele girerken bir eş bulamama ihtimalinize karşı, hangi hayvan olmak istediğinizi belirterek yerleşiyorsunuz odanıza.

Filmde iki temel mekan var: Otel ve orman. Ayrıca yazmamak için kendimi zor tuttuğum bir sürü efsane sahne ve hayal gücü kokan ayrıntı.

İzlerken biraz sabırlı olmalı başlarda; zira filmdeki dünyaya, kurallarına yavaş yavaş hakim olup olayları daha iyi anlamaya başlayacaksınız. Bana kalırsa oldukça akıcı, ince ayrıntılarla bezeli ve zeka kokan bir yapıt var karşımızda. Bu film sizi şaşırtacak, heyecanlandıracak, korkutacak, güldürecek; The Lobster'a mutlaka bir şans verin derim.

*


Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar