Jadore Çikolata, Taksim

Sırtınızı Taksim Meydanı'na verip İstiklal Caddesi'nden aşağı doğru yürüyorsunuz, Galatasaray Lisesi'ni de geçtiniz, işte biraz daha aşağıda-sağ taraftaki küçük bir sokağın sonunda Jadore Çikolata.

Yıllar önce "Fransız stilini yaşatan, Fransızca şarkılarla, çikolata kokusuyla dolu bir mekan varmış!" diye heyecanla gitmiştik Jadore'a. Bu defa uzun zamandır aklımda olan fondü rüyasıı gerçeğe dönüştürmek için, işten çıkıp bir öğle arası yapıverdim kaçamağımı. 

Küçüçük, pek samimi, iki katlı bir çikolata dükkanı burası. Alt kısımda adeta yığılmış halde çeşit çeşit çikolatalar var. Kendinizi eski bir Fransız kasabasında hissetmeniz pek mümkün... Üst kata çıktığınızda ise birkaç masadan oluşan, ufak ama sıcacık bir ortamla karşılaşıyorsunuz. Dekorasyon, objeler, müzik, duvarda yazan yazılar, hemen her zaman masada duran kırmızı karanfiller...

Jadore'da ne yenir derseniz, elbet çikolata yenir veya içilir! Zira çeşit çeşit sıcak çikolatası da var. Yalnız bugün farkettim ki ben her gittiğimde fondü yemişim; yani taze meyveleri batırdığınız, altından yanan küçük bir mum sayesinde donmadan kalan sıcacık çikolata... 


Jadore'dan birkaç kare...


Bu arada Oh La La Beatrice isminde de devasa bir meyveli, çikolatalı, kremalı meşhur tatlıları da var ki denenebilir. Jadore'un fiyatları çok ekstrem değil, ama "ucuz ucuz" da denemez. Zaten burası keyfi çok sık gelinerek çıkarılacak bir yer de değil bana kalırsa... Örneğin, gayet büyük bir porsiyon olan bir kişilik fondü için 15.5 TL ödemeniz yeterli. Çeşit çeşit aromalarıyla sıcak çikolatalara ise 10 TL'ye içinizi ısıtabilir. Soğuk bir kış gününde gelmek de ayrı iyi fikir bu yüzden.


İşte şu aşağıdaki arkadaş tek kişilik fondü olur. :) Dünyadaki en güzel şeylerden biri kanımca.


Yine mekandan hoş bir detay ve fondüsel hareketler...


Bugünün bir diğer özelliği ve hatta dolaylı da olsa Jadore'a gitmeyi aklıma getiren bir şey ki... Üniversiteden hayatıma kâr kalan pek French ruhlu Çağılcığım'ın düğün davetiyesi bekle bekle bekle derken nihayet ulaştı elime bugün. :) Çok enteresan duygular içindeyim, saatlerce davetiyeyi evirip çevirdim - tekrar tekrar okudum. Zamanı sürpriz olsun ama, çok yakında Evreka kızları bir Ankara çıkartması yapabilir. :) Çooook mutlu ol Çakom, Ankara'da da bir evimiz oldu bu arada, dimi dimi dimi??


E Jadore'a ve dost düğünlerine gidelim o zaman. :)

*


Yorumlar

Popüler Yayınlar