Hollanda'yı Anlama Kılavuzu - 3

Daha önce burada Hollanda'yı Anlama Kılavuzu - 1 'i ve burada 2'yi yazmıştım; bildiğiniz gibi, birçok konuda bambaşka bir gezegen sayılabilecek Hollanda gelenek ve alışkanlıklarını açıklıyoruz bu seride. İşte bugün üçüncü Hollanda alışkanlığımız geliyor: Öpmek! Ama... 3 kere!


Her ne kadar Hollanda gibi kişisel alan korumasının yüksek olduğu ülkelerde "çok fazla öpmece" olmasa da, özellikle kızlar arasında birbirini öperek selamlamak ve uğurlamak oldukça normal diyebiliriz. Burada anlamamız, bilmemiz gerek öge ise Hollandalıların birbirini peş peşe üç kez öpmesi. Çoğu Dutch özellikle "sol-sağ-sol" sıralaması izlediğini de söyler. :)

Fakat bunun yanında, Türkiye ile benzer olarak birbirini şap şup üç kere öpen erkekler görmek pek olağan değil, genelde tokalaşmayı tercih ediyorlar. Dolayısıyla birbirini üç kere öpen (o anda insana hiç bitmeyecekmiş gibi gelen) arkadaşlar gördüğünüzde şaşırmayın ve özellikle bir kadınsanız, ikinci öpücükten sonra kendinizi geri çekmeyin. :) Serinin dördüncü postunda görüşmek üzere!

*

Yorumlar

Popüler Yayınlar