Hepiniz kafayı yemişsiniz!

Bu başlıktan sonra "yargılamak istemem ama" desem de olmayacak, galiba açık açık yargılıyorum! 

Edebiyat yapmak istemiyorum; coğrafi, geçmişsel, mevkiisel birçok nedenden dolayı herkes çalıştığının karşılığını alamasa da, birileri fazla fazla alıyor karşılığını bazı şeylerin. Evet, zenginler ve fakirler var dünyada. Evet, sen Türkiye'de yaşayan zengin, ülkene-insanına sahip çıkmak hatta umursamak "zorunda değilsin". Fakat senin ülkende hala "açlıktan ölen" insanlar varken, şuna bir dönüp bakalım istiyorum... Bir sor kendine istiyorum!

Vakko'nun sitesine düştü yolum internette. Meşhurdur ya, bir bakayım dedim neler oluyor "bu dünyalarda" hani. Aman... Bakmaz olaydım. Varan 1 gelsin...


Gördüğünüz gibi, bu mükemmel farklı tasarımıyla ağızları açık bırak inanılmaz yaratıcı tişört sadece 695 lira. Tasarımın orijinalliği karşısında hayran kaldık, bu fiyat az bile!



Geldik bir diğer tasarım harikası esere. Yine 695 liralık bir dizayn görüyoruz. Neredeyse iki ailenin bir aylık mutfak masrafı.


Burada ise çok ucuz bir tişört var: Sadece 185 lira. Bu cart turuncu kolsuz bluzu başka yerde bulmanız imkansız sayın okur. Fiyatın yanında yazana bakın... Tükenmek üzere! Tükenen başka şeylerin kanıtı o.


Veee son bombamız, yine bir tasarım harikası bluz tam tamına 795 lira. Babaannemin deyişiyle "sümük bezi" gibi bir tişörte 795 lira verip, yanında "tükenmek üzere" yazısı koyduranlara, güle güle giyin...


Moda, kalite, falan filan, anlamasam da kabul ederim. Herkes benim gibi düşünecek değil... Fakat bunları gördükten sonra, aklıma gelen tek cümle bu oldu: Hepiniz kafayı yemişsiniz! 

Asgari ücret 950 lira bu ülkede, bir tişörte 800 lira verip "tükenmek üzere" yapanlar var ya, benim aklım almıyor bu işi. "E adam kazanıyor." derseniz, yine aynı şeyleri söylerim! Olur da bir gün kazara zengin falan olursam, tamam artsın yaşam kalitem ama, aldığım tişörtle 4 aile doyuyorsa, bedenim taşısa da ruhuma ağır gelir o tişört. 

Ne diyeyim... Ayrı dünyalar!

*

Yorumlar

Popüler Yayınlar