Amsterdam'da Yemek: Broodbar

Hollanda'da güneş varsa, ülkenin dört bir yanı cennete dönüşüyor. Zaten neredeyse asla, öyle 'öldüren' sıcaklar görülmüyor ülkede; yaz mevsimi de gerçek anlamda otuz küsür gün sürüyor. İşte böyle güzel, tatlı-güneşli bir Amsterdam gününde şehri hissetmeye koyulduk. Turistik bir şehir olduğu için 'hakkını veren' bir yemek yemek istiyor insan; yani gidip bir kruvasana 10 euro vermek istemiyor kısacası. :) Bu nedenle burada sevdiğim, lezzetin hakkını veren ve uygun fiyatlı ufak bir mekan var. 

İşte bir yemek hikayesiyle, huzur dolu Amsterdam...


Mekanın ismi Broodbar; brood Hollandaca'da 'ekmek' demek, burası da çeşit çeşit sandviçleri ile ünlü bir yer.



Sandviç dışında, tatlılardan çorbaya sizi mutlu edecek şeyler bulmak mümkün bu küçük dükkanda.


Mesela şunlar gibi... Fikir olsun diye söyleyeyim, mesela "günün pastası" 3,5 euro, günün çorbası 4,5 euro, -ki Amsterdam için gayet iyi fiyatlar.


Burada ise çeşit çeşit sandviç malzemesi var.


Sandviçte böyle bir sistemleri var; ekmeği, içindekileri vesaire siz seçebiliyorsunuz ayrı ayrı. Sandviçler 4,75 - 5 euro civarı ve çok lezzetliler.


İçeride böyle iki ufak masa, dışarıda da yine küçük-sevimli bir oturma alanı var. Daha çok "ye de git" üzerine kurulu. :)


Bir Amsterdam gazetesi...


Tatlılar müthiş görünüyor; fiyat 1,5 - 3,5 euro arası değişiyor genelde.


Ve gelelim bizim yemeğimize: Doğrusu ekmeğin üstüne patır patır konmuş malzemeler yüzünden yemek biraz zor da olsa, çok lezzetli bir sandviç yedik.



Mekanın dışı ise böyle, güzel, sıcacık bir enerji ile dolu. Sevdik biz sevdik. :)




Yemeğimizi söyledik, önce dışarıda yeriz diye düşündük ama sonra bir mani çıktı diyeyim, son anda hemen oturup bitirelim dedik. O yüzden paketi sardıkları kağıtlar boşa gitmiş oldu, mevzu bu. Bunun üstüne mekanda çalışan genç kadının bize bir bakışı, gülmeden ama hafif şakayla "Dışarıda yiyeceğiz demiştiniz? Bir dahakine ceza keseriz eh." tarzından lafı karşısında hem güldük hem gerildik. Kadın ciddiydi yani, sinirlendi falan. İşte bunlar hep Dutch açık sözlülüğü, alışırsınız efem. :) Bu küçük ayrıntı dışında sevdik ve önerdik...

Kloveniersburgwal 18, Amsterdam

www.broodbar.nl


Yorumlar

Popüler Yayınlar