Bebek Kahve'de Bir Akşam

"İstanbul" dendiğinde, "Hangisi?" demeden duramıyorum. Şu uğruna şiirler yazılan şehirden bahsediyorsak zira, Fatih'ten öteye geçmeyiniz... İşte, o şiirlere konu olan İstanbullardan biri, huzurlu-yağmurlu bir Bebek gününde saklı.

Bebek Kahve, tarihi çok eskiye dayanan, inanılmaz mütevazi, denizin dizine oturmuş ufak bir kafe. Abartısız, öyle, çaba göstermeden güzel; dolayısıyla çok huzurlu. Biz de geçtiğimiz günlerde şu gerçek İstanbul'a bir uzanalım dedik ve önce Aşiyan'a, sonra Bebek'e uğradık. İnceden de bir yağmur vardı ki havada, pek yakıştı günümüze.


Bu civarda yaşamayanlar, Bebek denince ekonomik olarak tereddüt duyabilir. Bebek Kahve, bu konuda da nispeten rahat olabileceğiniz bir yer, çok "çılgın" değil fiyatları. Bilgilenip de gidiniz diye, menüye şöyle bir göz atalım istedim.


Bu yağmurlu havaya salep yakışır dedik; tadı güzeldi, fiyatı ise 8 lira idi. Bir de "anne kurabiyesi" aldık, fiyatı 5 lira idi ve çok kötüydü. İnanılmaz sert, tatsız, yerken adeta "kırılan" bir kıvamdaydı ve yakıştıramadık. 


Tost gelince "Bu mu yani?" dedik açıkçası, çok "çelimsiz" görünen bir tosttu ve bu özensizliğe 5 lira fazla, dedik. Belki en önemlilerinden çay ise 4 lira. Çayları güzeldi; fakat biz baya oturduk burada ve toplam 80 lira gibi bir hesap ödedik 5 kişi. Üstelik yağmurlu olduğu için de nispeten boştu kafe; bu şartlarda sadece nezaketten en azından son çayların ikram olmasını yakıştırıyorum bu tarz mekanlara. O nezaketi göremedik maalesef, not olarak.


Gel gelelim, kafenin yeri öyle güzel ki, hiçbir şey keyfimizi bozamıyor; sadece ben bloğa odaklı tattığım, gözlemlediğim için her şeyi, bir bir de yazmam gerek öyleyse. Tüm bunları bir kenara bırakırsak, biraz dalga sesi dinlemek, geleceğe dair üşüyerek, elimizde sıcacık çay ile sohbet etmek güzeldi.


Sonra yağmur iyice bastırdı; fakat hava hala dışarıda oturacak kadar da ılıktı. İstanbul'un kargaşasından kaçmak, sakinleşmek için güzel bir yer burası.


Özellikle akşam çöktüğü zaman, zaman duruveriyor bir an; sadece siz, dostlarınız ve güzel düşünceler oluyor etrafta. Pozitif - negatif eleştirileriyle, sonuçta, tekrar gideceğim bir yer Bebek Kahve. Daha fazlası için buraya bir klik: www.bebekkahve.com.tr


*

Yorumlar

Popüler Yayınlar