Yunanistan'dan ne alınır? - 2

Yunanistan'dan ne alınır? - 1 yazısının ardından, serinin ikinci postu ile devam ediyoruz.

Bu postta biraz daha bencesini, melerencesini bulacaksınız tavsiyelerin, özellikle beğendiğim ürünleri de listeye ekledim. Haydi başlayalım...

1. Zeytin Ezmesi

Daha önce Yunanistan zeytinlerinin güzelliğinden çok kez bahsetmiştik. Eğer zeytin ile aranız iyiyse, bu yöresel ürünü beğeneceğinizden eminim. Ben bunları sınırdan almıştım; fakat Yunanistan marketlerinde rastlamak da pek mümkün.




2. "Yunanistanlı" Ivır Zıvır

Yunanistanlı defterler, kalemler, el yapımı çerçeveler, hatta bir Selanikli yelpaze... Bunlar benim aldığım Yunanistanlı ıvır zıvırların birkaçı. Zor bir iş gününde masmavi, size onu aldığınız dakikalarda hissettiğiniz huzuru tekrar yaşatan bir küçük defterden daha iyi ne olabilir?



3. Damla Sakızlı Lokum

Marketlerde kolayca bulunacak, çok çok lezzetli bir ürün. Sakız likörü de bir diğer tavsiye.



4. Yunanistan Çikolatası 

Daha önce şurada ayrıca bahsettiğim gibi, neredeyse başlı başına Yunanistan'a gitme nedeni! Çok güzeller!





5. Susamlı Pasteli




6. Tsakiris Sticks

Tsakiris Sticks aslında bir çeşit cips ve çok güzel bir tadı var. Üzerinde de yazdığı gibi bol tuzlu, o yüzden tuz ile problemi olmayanlar için, mutlaka denenmeli.



7. Tanıdık Markaların "Yunancalısı"

Şurada da değindiğim gibi, bu durum ayrıca hoşuma gidiyor.


8. Geleneksel Yunan İçkileri

Dedik, aklımıza ilk gelen elbette ouzo oldu. Fakat bunun dışında, Yunanistan'da çokça tüketilen ve nispeten uygun fiyatlı içkiler de mevcut. İlk fotoğraf, damla sakızı aromalı ouzo, Xios'tan. İkincisi ise oldukça meşhur bir içki olan tsipouro. Bunun dışında retsina ve Yunan şarapları da tavsiye edilesi güzellikte.



9. Frappe Nescafe'si

Selanik yazısında bahsettiğim gibi, Frappe Yunanistan'ın vazgeçilmez (ciddi anlamda) içeceği. Her markette kolayca bulacağınız Frappe Nescafe ile bu soğuk ve meşhur tadı yanınızda götürmek mümkün.


10. Poşet, Fiş, Ambalaj, Broşür

En önemlilerden biri de bu. Sakın ola aldığınız ürünlerin poşetlerini, fişlerini veya yolda sokakta görüp aldığınız broşürleri atmayın. Selanik'ten bir hediyelik paket, çok sık göreceğiniz "geleneksel poşetler" ve bazı etkinlik broşürleri ile...




*

Yorumlar

  1. Selam,
    Deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.
    İnşallah 11 martta atinada olacağım. Deneyimlerinin bana çok faydası olacağından eminim.
    Otel rezervasyonum yok. Bir sorun olacağını düşünmüyorum. Sen ne dersin?
    Bana önereceğin yapılması gereken başka şeyler varmı?
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Açıkçası Yunanistan çok zor vize veren bir ülke değil; fakat malum diğer şartlarınıza, maddi durum kanıtlarınıza vs. de bağlı olacaktır durum. Otelde rezervasyonunuz yok fakat yine de otelde kalacaksanız gidince, en azından bir online rezervasyon yapıp çıktısını verseniz iyi olur tahminim. Eğer bir tanıdığınızın yanında kalacaksanız da, emniyetten sizin adınıza davetiye göndermesi işinizi çok çok kolaylaştırır. Ama "Yok canım buna takmazlar!" da diyemiyorum. :)

      Dilerim çok güzel anılarla dönersiniz.

      Melis

      Sil
    2. Bir de, konu ile ilgili bilgi seviyenizi bilmiyorum, bunları zaten biliyor olabilirsiniz; fakat şu linkteki yazıda birçok ayrıntıdan bahsetmiştim vize sürecine dair.

      http://melerence.blogspot.nl/2013/08/yunanistan-vize-islemi-ve-kontrol-sureci.html

      Sil
    3. teşekkürler

      Sil
  2. Merhaba......15 Mayıs'ta inşallah bizde Kuzey Yunanistan'da olacağız.Bahsettiklerinizin hepsinden mutlaka alacağım. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, dilerim çok mutlu anılarla dönersiniz güzel Yunanistan'dan. Ben de bu ay sonunda Yunanistan'da olacağım, ne mutlu bizlere diyelim. :)

      Sil
  3. Dedeağaç Silivriye yakın olduğu için sık sık gideriz.Yunanistandaki sakin ve huzurlu hayatın,
    Ülkemizdede olması en büyük dileğim.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, Selanik, Thasos ve Halkidiki turu yapmayı planlıyoruz. Bu bölgelerde doğa güzelliği, taverna , beach olarak gitmeden dönmeyin diyeceğiniz, mekan, bölge bulunuyor mu? Tavsiyelerinize ihtiyacımız var. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar