Eğer...

Aradığım bir film vardı. Buldum, izlemeye başladım.

Yaklaşık dokuz dakika sonra film takıldı, yeniledim, baştan açtım, olmadı. Başka siteden buldum, o hiç açılmadı. Ardından yapılan son yorumların göründüğü kısımda bir yorum dikkatimi çekti, hangi filmmiş bu diye tıkladım.

Haydi bir de buradan yak... Film Yunan filmi çıktı. Üstelik alt yazılı, Yunanca izlemek de mümkün olacak, elektriğimiz fazlasıyla tuttu, izlemeye başladım.


Nasıl anlatsam... Hayatımızda "eğer" öyle yapsaydık veya "eğer" öyle yapmasaydık neler olabilirdi, doğru zamanda doğru yerde olduğumuzda neler olabilir, mükemmel bir senaryo ile işlenmiş, Yunan Sineması'na saygımı arttıran bir filmdi. Atina'da Plaka'nın eski sokaklarında geçen, insanların ve kültürün benzerliği, huzur veren müzikler, sürprizler (çok fazla sürpriz), oyuncuların şahaneliği, gerçekten izleyene farkındalık veren nadir filmlerden biriydi. İşin ilginci, bir diğer çok sevdiğim film Theodoros Angelopoulos'un Sonsuzluk ve Bir Gün (Μια Aιωνιότητα Kαι Mια Mέρα)'üydü, o da Yunan Sineması'ndan... Ne diyeyim, bravo.

Film bitti; aklımda bir düşünce, yüzümde bir gülümseme... Eğer o ilk film takılmasaydı...


*

Yorumlar

Popüler Yayınlar