İstanbul'daki Yunanistan'dan: "Dışadönüklük"

İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu'na bağlı etkinliklere ev sahipliğini yapan, İstiklal Caddesi'nde yer alan ve "İstanbul'daki Yunanistan" sloganıyla tanıdığımız Sismanoglio Megaro; 43 sanatçının eşsiz yaratıcığıyla bezenmiş, Selanik'ten misafir gelen "Dışadönüklük (Eksostrefia): Selanik ile başlayan 43 çağdaş sanatçı" isimli resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

4 - 27 Ekim tarihleri boyunca ziyaretçilerini kabul eden serginin "Dışadönüklük" ismini taşıması, bu terimin Yunan toplumunun son günlerde içinde bulunduğu durumu betimliyor. Özellikle Yunanistanlı gençlerin ekonomik zorluklar karşısında kendi içlerine dönmekten ziyade; dışa açılarak, ülkenin bulunduğu durumu olumlu hale getirişleri ve Dünya ile yakaladıkları iletişime dikkat çekiliyor.

Etkinliğin tanıtım metni şöyle başlıyor: "Selanik, her zaman, kozmopolit, kendi bölgesi içerisinde bir kültür feneri olmuştur. Tarih içerisindeki yolculuğu genellikle İstanbul ile paralel olmuş ve bu iki şehir ticari ve kültürel platformda iletişimini hiç kaybetmemiştir. Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu, büyük bir memnuniyetle başlama noktaları Selanik olan 43 sanatçıyı Sismanoglio Megaro'da ağırlama fikrini kabul etti."

Sürrealizmin izlerine sıkça rastlayacağınız eserler ve Sismanoglio Megaro'nun her köşesi tarih kokan zarif binası eşliğinde, etkileyici bir sergi sizleri bekliyor.



*

Adres: İstiklal Cad. No: 60 - 34433 Beyoğlu - İstanbul

Resmi Web Sitesi: http://www.mfa.gr/istanbul


Yorumlar

Popüler Yayınlar